skip to Main Content
Onderhoud / winterbeurt tuinmachines
Periodiek onderhoud voor een optimale levensduur

Periodiek onderhoud / winterbeurt tuinmachines

Voor een optimale werking van uw tuinmachine is goed onderhoud een minimale vereiste. Deze onderhoudsbeurten worden ook binnen de tuin en parkbranche ook wel winterbeurten genoemd, omdat de meeste machines niet in de winter rijden en deze tijd van het jaar dus ideaal is om uw machine te brengen voor onderhoud.

Offerte en planning

Als u uw machine wilt komen brengen voor onderhoud wordt allereerst in kaart gebracht welke kosten voor welke werkzaamheden in rekening worden gebracht. Tijdens dit overleg kunt u ook zelf aangeven wanneer u uw machine wilt komen brengen of laten ophalen.

Controle en reiniging

Voordat de onderhoudswerkzaamheden zijn volbracht zal de machine eerst grondig worden gereinigd om eventuele lekkages of aanvullende problemen te achterhalen en te bespreken. Dit proces wordt nogmaals gedaan na de gedane werkzaamheden om zeker te zijn dat de machine weer 100% werkt.

Reparatie van gebreken aan machine

Na de uitgebreide inspectie wordt in overleg met de klant besproken welke kosten verbonden zijn aan de eventuele aanvullende geconstateerde problemen en of deze ook meegenomen moeten worden in de onderhoudsbeurt. Daarna worden de reparaties uitgevoerd.

Specificaties bij een onderhoudsbeurt

Een onderhoudsbeurt zorgt ervoor dat uw machine in optimale staat blijft. Enkele belangrijke factoren die standaard worden volbracht tijdens een onderhoudsbeurt zijn:

  • Verversen van de motorolie
  • Bijvullen van de koelvloeistof
  • Controle van (olie en brandstof) filters
  • Schoonmaken van de radiateur
  • Controle elektrische componenten
  • Controle bandenspanning
  • Controle leidingen en slangen
  • Slijpen van messen, kooien of kettingen

Uiteraard kunt u zelf mogelijke kosten besparen op uw machine door regelmatig uw oliepeil te controleren en (indien nodig) bij te vullen, uw bandenspanning te controleren, uw koelvloeistof te controleren en (indien nodig) bij te vullen en uw radiateur stofvrij te houden. Dit beperkt het aantal mogelijke problemen aan uw machine en scheelt u mogelijk veel kosten en tijd.

Formulier winterbeurt tuinmachines

Inkoop

Bij T&P Kaatsheuvel kunnen, mits het voldoet aan de eisen , oude machines direct worden verkocht of worden ingeruild bij aankoop van nieuwe(re) cirkelmaaier of handgereedschap.

Verkoop

T&P Kaatsheuvel beschikt over een breed assortiment aan nieuwe en gebruikte tuinmachines. Al onze machines zijn van hoge kwaliteit en ons aanbod wordt dagelijks up-to-date gebracht.

Reparatie

T&P Kaatsheuvel is een vakkundig bedrijf voor het onderhoud of de reparatie van uw grasmaaier of  uw tuingereedschap. Onze specialisten beschikken over jarenlange kennis en ervaring.


Occasions

Onderhoud

Contact
Back To Top